Transfer van de dossiers naar de Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers op 1 april 2014

(12/03/14) - Binnen het kader van de zesde staatshervorming voorziet het regeerakkoord Di Rupo 1 de overheveling van de kinderbijslag, geboorte- en adoptiepremies naar de Gemeenschappen en naar de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie in Brussel.

Naar aanleiding hiervan zal het mandaat dat bij Koninklijk Besluit aan de Belgische Spoorwegen werd gegeven om zelf het administratief beheer en de betaling van de kinderbijslag voor zijn personeel in actieve dienst te verzekeren, met ingang van 1 april 2014 ingetrokken worden.

Dit betekent dat de Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers (RKW) vanaf genoemde datum zowel het dossierbeheer als de effectieve betaling van de kinderbijslag toegekend uit hoofde van de personeelsleden van de Belgische Spoorwegen zal overnemen. De eerste betaling door de RKW zal gebeuren rond 8 mei 2014 en zal betrekking hebben op de kinderbijslag verschuldigd voor de maand april 2014.

Bron : Magazine "Het Spoor"

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten