De groep Spoor mobiliseert zich voor betere uurregelingen op lijn 42 Luik/Gouvy/Luxemburg

<i>Foto's : Nadia Lallemant</i>
Foto's : Nadia Lallemant

(03/03/14) - Op initiatief van de Regionale Zuid-Oost Luik van de groep Spoor werd in Vielsalm een vergadering gehouden in aanwezigheid van de burgemeesters uit de verschillende gemeenten die hierbij berokken zijn en van de schoolhoofden uit die entiteiten.

De Regiovoorzitter Jean-Michel Lambert heeft het ontwerp van de uurregeling die in december 2014 in voege gaat, voorgesteld. Hij vestigde hierbij de aandacht van de schoolhoofden op de onverenigbaarheid tussen de dienstregeling op de stations en de uren van begin en einde van de lessen. Concrete alternatieven werden aan de deelnemers voorgesteld.

Andere problemen werden eveneens onder de loep genomen zoals de zwakke samenstelling van trein 118 op zondag avond en van trein121 op vrijdag avond, de grensoverschrijdende belasting die het gebruik van de trein naar Luxemburg afremt in het exclusief voordeel van de wagen, en de heropleving van het pilootproject over de mobiliteit in de zone.

De deelnemers hebben besloten om het project verder uit te werken en samen de verantwoordelijke politieke en spoorwegoverheden te interpelleren.

We houden u op de hoogte van het verloop van het dossier.

Vragen?
Neem contact op met Jean-Michel Lambert op nummer 0471/481077

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten