Infrabel : Doelgerichtere medische controles

INFRABEL

Vanaf 1 maart kan het zijn dat je je niet moet aanbieden voor een medische controle als je ziek wordt of als je een privéongeval hebt.

De spoorwegen willen het welzijn van de medewerkers verbeteren. De focus zal in de toekomst meer en meer op preventie komen te liggen. Vanaf 1 maart bel je, nadat je eerst jouw leidinggevende gecontacteerd hebt, ook naar je LPB (lokaal personeelsbureau) als je ziek wordt of een privéongeval hebt. Mogelijks is het niet nodig om je aan te bieden bij het health centre (vroegere GCBG).

Welke stappen volg ik als ik ziek (of gekwetst) ben?

  1. Bel vóór de aanvang van je prestatie naar je leidinggevende om hem in te lichten.
  2. Bel naar je LPB zodra je kan, die je afwezigheid zal registreren.
  3. Vul het gedeelte ‘Identificatie’ in op het formulier A111 – Getuigschrift van arbeidsongeschiktheid. Laat je arts de rest invullen en stuur het zo snel mogelijk (ten laatste de volgende dag) per post naar het health centre.
  4. Na raadpleging van je arts licht je je leidinggevende in.
  5. Bel naar je LPB en bezorg de overige informatie: afwezigheidsduur, verlaten woning toegestaan/niet, verblijfplaats en contactgegevens.
  6. Mag je de woning verlaten? JA?

Je LPB zal je informeren als het niet nodig is dat je je aanbiedt bij het health centre. Als je LPB je echter bevestigt dat je toch naar het health centre moet voor een medische controle, dan ga je nog dezelfde dag vóór 12u langs. (Of indien onmogelijk, de ochtend van de volgende werkdag).

Belangrijk : Als je je LPB niet kan bereiken, dan ben je verplicht om je aan te bieden bij het health centre.

NEE ? : Dan kan je steeds controle aan huis krijgen.

Verwittig je leidinggevende tijdig -vóór het einde van de afwezigheidsperiode- dat je het werk hervat.

Meer info?
Vanaf 1 maart zal de info op het intranet aangepast zijn aan deze nieuwe procedure.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten