Het VSOA Spoor stelt zich vragen bij de redenen voor de staking bij de spoorwegen op 19 december

Persbericht

(13/12/17) - De 3 grote nationale vakbondsfederaties hebben opgeroepen tot een betoging op 19 december in Brussel voor "een eerlijk en waardig pensioen". Particuliere bedrijven, net zoals de publieke sector, we zijn allemaal bezorgd over de kwestie van de pensioenen.

Aangezien dit gaat om een zeer grote bijeenkomst in de hoofdstad, zijn wij van mening dat de NMBS in staat moet zijn om een aanzienlijk deel van de betogers te vervoeren. Dit is de reden waarom we voor die dag niet tot staken oproepen, om een maximum aantal treinen te laten circuleren.

Desalniettemin roepen we onze afgevaardigden, militanten en leden die niet aangewezen zijn op treinverkeer op ons te vervoegen.

Helaas is het duidelijk dat ACOD Spoor weer op eigen houtje opereert. Hun reden om het geheel van het personeel tot de staking op te roepen is volkomen inconsistent!

We kunnen ons alleen maar vragen stellen bij deze actie !?

Philippe DELHALLE
Federaal Voorzitter
0479/54 04 99

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten